ÜRÜNLERİMİZ

Yöresel Sepet peyniri 500g

* Adını içerisine koyulduğu dikenli bir sazdan örülerek yapılan sepetlerden almıştır.

* Parça parça alınarak kalıp sepetlere basılan peynir sepetten süzmeye başladıktan 15 dakika sonra ters çevrilerek çıkarılır.

* Peynirin altı ve üstü ince tuzla tuzlanarak tekrar süzülmeye bırakılır. 18 saat sonra artık kendini tutan peynir sepetten alınır gölge ama pek havadar olmayan biryerde tahta üzerine dizilir.

* Hakiki sepet peyniri iki gündebir toplam 15 gün mutlaka tuzlanır ve böylece bir ayın sonunda kelle yağını bırakır malaş (sızma) yapar.

* Böylece lezzetli ama yapısında tuz olmayan kahvaltı sofralarında vazgeçilmeziniz olacak sepet peyniri ortaya çıkmış olur

* Afiyet olsun